Γενικά Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη – Καβάλα.

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματός μας «Κάστρα της Ελλάδας» πραγματοποιήσαμε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Πρώτη μας επίσκεψη ήταν η Βεργίνα όπου περιηγηθήκαμε στους Βασιλικούς Τάφους του Μουσείου της περιοχής και θαυμάσαμε τα υπέροχα εκθέματα από την εποχή του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περπατήσαμε στους στενούς δρόμους της Καστροπολιτείας, γνωρίσαμε από κοντά την τεχνοτροπία των μεγαλεπήβολων τειχών του Κάστρου και θαυμάσαμε την θέα του Θερμαϊκού από την κορυφή του. Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε για τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Αρχικά κάναμε μια στάση στο Λιοντάρι της Αμφίπολης και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής. Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς την Καβάλα και περπατώντας τα πέτρινα μονοπάτια καταλήξαμε στο Κάστρο της πόλης. Ανεβήκαμε στο υψηλότερο σημείο του με σκοπό να αγναντέψουμε το μαγευτικό τοπίο της περιοχής και να κατανοήσουμε την λειτουργικότητα τόσο του Κάστρου όσο και του σημείου αυτού στην εποχή του. Επιστρέφοντας στην  Θεσσαλονίκη, κατευθυνθήκαμε προς την Καμάρα και την Ροτόντα καταλήγοντας στον Λευκό Πύργο.

Την τελευταία μέρα η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο πλανητάριο όπου οι μαθητές μας συμμετείχαν σε τρείς δράσεις.

Όλες αυτές τις μέρες συνοδοί και μαθητές γνωρίσαμε καινούργια πράγματα, απολαύσαμε μαγευτικές εικόνες, γευτήκαμε τοπικά εδέσματα και επιστρέψαμε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και βιώματα. Ήταν όλα υπέροχα!!!