Ανακοινώσεις Δράσεις Πολιτιστικές

Επίσκεψη του Γυμνασίου Οξύνειας στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας
και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου και στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων με δείκτες: α) Υποστήριξη ένταξης ευάλωτων ομάδων μαθητών – μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και β)Σχέσεις μεταξύ μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών, το Γυμνάσιο Οξύνειας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας την Δευτέρα 4 Απριλίου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις άψογες ξεναγήσεις και στις δύο εστίες Παιδείας και Πολιτισμού. Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, στο οποίο φιλοξενείται η ανεκτίμητης αξίας συλλογή του κ. Παύλου Μπαλογιάννη, είχαν την ευκαιρία με τρόπο απλό, κατανοητό και βιωματικό να έρθουν σε επαφή με τα Ελληνικά Γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Έγινε ένα καταπληκτικό ταξίδι στα γράμματα και στις αξίες του παρελθόντος.

Στη Βιβλιοθήκη, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους ελκυστικούς της χώρους, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της με τη χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας, γνώρισαν την τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση, πήραν μέρος σε δράσεις και διασκέδασαν. Όλα αυτά έλαβαν μέρος γύρω από το μήνυμα Αγάπης για το Διάβασμα, το οποίο αποτελεί το πιο δυνατό όπλο.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους και των δύο κέντρων Γνώσης που μας φιλοξένησαν και μας «ταξίδεψαν» στους χώρους της.