Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Για να δείτε την ανακοινοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση τριήμερης σχολικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη ανοίξτε το άρθρο και στη συνέχεια το συνημμένο αρχείο.

Στα πλαίσια του σχολικού περιπάτου στο Αγιόφυλλο που πραγματοποίησε το Σχολείο μας χθες ημέρα Πέμπτη, 19-02-2020, επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Ένα Μουσείο πλούσιο σε λαογραφικό υλικό απεικονίζοντας την παράδοση της περιοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα παιδιά αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την προβολή του υλικού όσο και από την ξενάγηση του προέδρου της κοινότητας κ. Ζήση Καραγιάννη.

Στη συνέχεια θαυμάσαμε τη βιβλιοθήκη του χωριού η οποία ήταν μεστή από βιβλία που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε ένα μικρό ορεινό χωριό.

Για να δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση τριήμερης σχολικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη ανοίξτε το άρθρο και στη συνέχεια το συνημμένο αρχείο.

Την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020 επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Φρούριο των Τρικάλων. Ξεναγηθήκαμε στα τρία διαζώματα του Φρουρίου, μάθαμε την ιστορία του, είδαμε από κοντά την στρατηγική του θέση και δικαιολογήσαμε την επιλογή της θέσης κατασκευής του από την αρχαιότητα και την ανακατασκευή του τον 6ο μΧ αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Το ρολόι, σήμα κατατεθέν των Τρικάλων, μας εντυπωσίασε. Η εσωτερική του διακόσμηση με τις φωτογραφίες των Τρικάλων ταξινομημένες ανά χρονολογική περίοδο, έκανε την ανάβαση ενδιαφέρουσα και διδακτική. Επεξεργαστήκαμε τον παλαιό μηχανισμό του ρολογιού και την παλαιά σειρήνα. Από τις βεράντες του η θέα ήταν μοναδική.

Με αυτή την διδακτική επίσκεψη διδαχθήκαμε με διαφορετικό τρόπο ένα μέρος της τοπικής ιστορίας.

Την Τετάρτη 11-12-2019 στο Γυμνάσιο Οξύνειας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: Σωματική και Στοματική υγιεινή των Εφήβων.

Το παράρτημα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποδέχθηκε το αίτημά μας και διέθεσε την νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια κ. Γιοβανοπούλου Ελένη ως ομιλήτρια. Αναπτύχθηκαν θέμα που σχετιζόταν με τις αλλαγές στο σώμα των εφήβων, την υγιεινή στόματος - σώματος και την περιποίησή τους.

Ευχαριστούμε το παράρτημα Τρικάλων του ΕΕΣ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και ευελπιστούμε σε νέα συνεργασία.

Σελίδα 1 από 17

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων