Κακοπλεύρι «Δουλίχι»

Πήρε την ονομασία λόγω της τοποθεσίας του χωριού σε μια πλευρά που για εκείνα τα χρόνια, ήταν δύσβατη και απρόσιτη, ενώ σήμερα προσφέρεται ως ένα μαγευτικό, τουριστικό τοπίο. Από τα ομορφότερα Δ.Διαμερίσματα του Δήμου, γραφικό χωριό με πάρα πολύ πράσινο και σε υψόμετρο 900 μ. με πληθυσμό 210 κατοίκους περίπου.

Τοπίο αλπικό με τις δεσπόζουσες βουνοκορφές των Χασίων Βίγλα ή Μπαταλούπι (1.600 μ.), Σταλοβάρι (1.400 μ.) και Μεσοβούνι (1.200 μ.), το δάσος Λειβάδια που αποτελείται από 2.000 στρ. μαύρης πεύκης, τον ποταμό Κακοπλευρίτη που πηγάζει από την κορυφή του Προφήτη Ηλία και τις πηγές Ράτσια στο εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής.

Στις εκκλησίες του Αη-Γιάννη και Αγ. Κοσμά υπάρχουν χαλάσματα φρουρίων.
Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μονοπάτι Κακοπλευρίου -Ξηροκάμπου όπου το διαπερνά πλήθος κόσμου για να απολαύσει τη μοναδική θέα που προσφέρει, σε όλη του την διαδρομή.

Επίσης επισκέπτες που έρχονται μπορούν να διανυκτερεύσουν στον  ξενώνα που βρίσκεται στην είσοδο του Χωριού. Οι ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις Αγίου Κοσμά λειτουργούν με πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα ολόκληρη τη σαιζόν για τα παιδιά ολόκληρου του δήμου και όχι μόνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παλιό μονότοξο γεφύρι στη θέση Μπάλντα και οι πολλές εκκλησίες του χωριού όπως του Αγίου Κοσμά, της Αγίας Παρασκευής (ιδρύθηκε το 1550) και του Αγίου Νικολάου που κτίστηκε το 1703, και αγιογραφήθηκε  το 1803, από τους ζωγράφους Μιχαήλ και Γεώργιο. Το χωριό πανηγυρίζει στις 26 και 27 Ιουλίου ,των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονα.

Γκαλερί Εικόνων

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων