Ο κοινός Αγιασμός για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου Οξύνειας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11-09-2018 στις 09:00 στην αυλή των σχολείων.

Στο Γυμνάσιο Οξύνειας, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας ¨Σώμα και Ταυτότητα¨ και ¨Κυκλοφοριακή Αγωγή ¨, την Τρίτη 15/5 οι μαθητές παρακολούθησαν δίωρο βιωματικό εργαστήρι από την κ. Σουλιώτη Αγορίτσα, εκπρόσωπο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Τρικάλων, το οποίο πραγματεύτηκε θέματα σχετικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων - διαπροσωπικές σχέσεις - αυτοεκτίμηση - επικοινωνία.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ήθελε να ευχαριστήσει την κ. Σουλιώτη για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση των παραπάνω θεμάτων καθώς και για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του σχολείου μας.

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό να  γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε ένα ατύχημα ή σε ένα έκτακτο περιστατικό. Θα πρέπει, αν παραστεί ανάγκη, με ψυχραιμία και με απλές κινήσεις να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας ή ακόμα και τον εαυτό μας. Γιατί μία λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Για αυτό τον σκοπό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες.

Από το τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η νοσηλεύτρια -εκπαιδεύτρια Ελένη Γιοβανοπούλου μας ενημέρωσε για τη σημασία της γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που η ζωή κάποιου άλλου ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Μίλησε για την κλήση έκτακτης ανάγκης, τη θέση ανάνηψης, την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής από ξένο σώμα κ.α. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίδειξη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και χειρισμού καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση ΑΕD (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή).

Το πιο σημαντικό είναι η ευκαιρία που είχαμε να εργαστούμε βιωματικά και να αναπτύξουμε δεξιότητες στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ σε πρόπλασμα (κούκλα CPR) με χρήση AED. Ο κάθε μαθητής ασκήθηκε στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ κάνοντας θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές διάσωσης καθώς και στην αναζήτηση βοήθειας από τους ειδικούς.

Ευχαριστούμε την κ. Γιοβανοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία και σε άλλα προγράμματα υγείας.

Αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Οξύνειας και πραγματοποίησαν ομιλία στους μαθητές για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά:

· από τη θέση του οδηγού σε ποδήλατα, μοτοποδήλατα και αργότερα σε αυτοκίνητα,

· από τη θέση του συνοδηγού και

· ως πεζός.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας, στη χρήση του κράνους και στη μη χρήση οινοπνευματωδών ποτών πριν την οδήγηση.

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι αστυνομικοί προσέφεραν στους μαθητές ένα παιδικό βιβλίο με σχετική θεματολογία.

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για αυτή την τόσο σπουδαία παρουσία στο γυμνάσιό μας και ευελπιστούμε και σε άλλες ενημερώσεις – συζητήσεις σε θέματα ασφάλειάς μας.

 

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece»

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» στα σχολεία (23-27 Απριλίου) οι μαθητές και οι καθηγητές του γυμνασίου Οξύνειας ανέλαβαν εθελοντική δράση.

· Καθάρισαν τους εσωτερικούς χώρους και την αυλή του σχολείου

· Καθάρισαν τον κήπο από τα αγριόχορτα, τον έσκαψαν, φρεζάρισαν το χώμα, έριξαν φυτόχωμα και φύτεψαν αρωματικά φυτά και κηπευτικά.

Συμπλέοντας με την φετινή θεματική «Νεολαία και Εθελοντισμός» γεμίσαμε χαρά, περηφάνια και ελπίδα για το μέλλον και στο τέλος φωνάξαμε δυνατά: “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!”

 

Σελίδα 2 από 18

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων