«Ισχυρός σεισμός πλήττει την κοινότητα Οξύνειας. Το κουδούνι του Γυμνασίου χτυπά παρατεταμένα δύο φορές, που σημαίνει έναρξη σεισμού. Οι μαθητές δεν χάνουν την ψυχραιμία τους.  Σκύβουν και βρίσκουν πρόχειρο κατάλυμα κάτω από τα θρανία, τα οποία και κρατούν από το πόδι τους, για να προστατευθούν. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το κουδούνι ξαναχτυπά, μία φορά παρατεταμένα δίνοντας το σύνθημα λήξης. Οι μαθητές από κάθε αίθουσα βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου,  όπως ορίζει το σχέδιο εκκένωσης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού. Εκεί ο καθηγητής της κάθε τάξης παίρνει απουσίες. Όλοι οι μαθητές είναι παρόντες και καλά στην υγεία τους.

Οι καθηγητές ελέγχουν τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, το σύστημα θέρμανσης και όλες τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Δεν υπάρχουν διαρροές, φωτιές και φθορές ώστε να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής».

Αυτή ήταν η άσκηση ετοιμότητας - εκκένωσης του κτηρίου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς, που πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Οξύνειας την Παρασκευή 13/10/2017 (Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών), σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. .

Η επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό και η άσκηση ετοιμότητας δίνει εμπειρίες για την προστασία σε περιπτώσεις Φυσικών καταστροφών.

Και επειδή ο σεισμός δεν προβλέπεται ούτε και προειδοποιεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν αν γίνει σεισμός και βρίσκονται οπουδήποτε αλλού. Η ενημέρωση, η γνώση των μέτρων αυτοπροστασίας και η ψυχραιμία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σώζουν ζωές.

Στο Γυμνάσιο Οξύνειας την Τετάρτη 4-10-2017 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις - δραστηριότητες στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού αθλητισμού με τίτλο «Αθλούμαι Χαρά-ζω το μέλλον».

Οι μαθητές συμμετείχαν καθολικά σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλλεϋ, παραδοσιακά παιχνίδια) με στόχο την ευγενή άμιλλα, την αλλαγή τρόπου ζωής και την ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα τους.

Στις 3-10-2017 το Γυμνάσιο Οξύνειας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης στην πόλη της Καλαμπάκας.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν - περιηγηθούν στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία, καθώς και να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των Μετεώρων μέσω τρισδιάστατων βίντεο.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν διάχυτος καθώς οι νέες τεχνολογίες έχουν κερδίσει τις καρδιές τους.

Την Τρίτη 3-10-2017 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Μουσείου, θαυμάσαμε τα εκθέματα, πήραμε μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις και παρακολουθήσαμε σε βίντεο την ιστορία των Μετεώρων.

Η γραφή σε πλάκα και η γραφή με πένα μας ενθουσίασε ενώ τα πειράματα μας οδήγησαν σε άγνωστα μονοπάτια της επιστήμης.

Η επίσκεψη μας γέμισε εικόνες και γνώσεις για την πορεία της Ελληνικής Παιδείας στο πέρασμα των χρόνων.

 

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 07:02

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018

Γράφτηκε από τον Administrator

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται στους μαθητές μας μια καλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με υγεία.

Σελίδα 8 από 18

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων