Το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο συνδιοργάνωσαν τη γιορτή της επετείου του ΟΧΙ και τίμησαν την ανδρεία των προγόνων μας που αντιστάθηκαν και έδωσαν και την ζωή τους αντιστεκόμενοι στους Ιταλούς εισβολείς.

Η χαρά μας για την καθολική συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χύτας Κωνσταντίνος απένειμε τα αριστεία και τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και παρέδωσε τη σημαία στο μαθητή της Γ τάξης Φούστανι Φαμπιάν.

Στη συνέχεια οι μαθητές απέδωσαν το χρονικό, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν υμνώντας την ανδρεία των Ελλήνων.

Την όλη επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Τσουρβάκα Ευαγγελία βοηθούμενη από την καθηγήτρια μουσικής κ. Ντέλλα Μαριάννα η οποία επιμελήθηκε τα τραγούδια.

Η φωτογράφιση ήταν ευγενική χορηγία του "FOT@CENTER" Τρίκαλα.

 

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας προσκαλούμε στη γιορτή που ετοιμάσαμε, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε αποφασιστικά, με θάρρος και δύναμη τη απόπειρα κατάλυσης της ελευθερίας του, δίνοντας σε όλους τους λαούς ένα δυνατό παράδειγμα ανδρείας και αρετής.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Οξύνειας. Ας είμαστε όλοι εκεί, για να τιμήσουμε τον αγώνα τους!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων

 

 

 


 

Η 24η Οκτωβρίου 2017 είναι ημέρα εορτής της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο Γυμνάσιο Οξύνειας έγινε παρουσίαση - ομιλία από την φιλόλογο κ.Χασιώτη Γεωργία, για τον ΟΗΕ. Παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση, τους σκοπούς και την δράση της Κοινωνίας των Εθνών, πρόδρομο του ΟΗΕ, και στη συνέχεια έγινε λόγος για τα βασικά όργανα του ΟΗΕ, το ρόλο και τη δράση του οργανισμού από το 1945, έτος ίδρυσής του, έως σήμερα, και την αποτίμηση του έργου του τόσο από στελέχη του όσο και από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες.

Την ηλιόλουστη Τρίτη 17 Οκτωβρίου Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο πραγματοποίησε τον πρώτο τους περίπατο στον Ξηρόκαμπο. Η αλλαγή των καθημερινών οπτικών εντυπώσεων άλλαξε την διάθεση των μαθητών. Η εξερεύνηση της περιοχής τους κέντρισε το ενδιαφέρον και έγινε με επιτυχία.

Στις φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από την εκδρομή του σχολείου στον Ξηρόκαμπο.

Βόλτα στον ποταμό Μουτζά, μια μαγευτική περιοχή στα βορειανατολικά του χωριού, και στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Ντελή, το οποίο χτίστηκε το 1860.

 

Σελίδα 7 από 18

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων