Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας προσκαλούμε στη γιορτή που ετοιμάσαμε, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε αποφασιστικά, με θάρρος και δύναμη τη απόπειρα κατάλυσης της ελευθερίας του, δίνοντας σε όλους τους λαούς ένα δυνατό παράδειγμα ανδρείας και αρετής.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00 στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Οξύνειας. Ας είμαστε όλοι εκεί, για να τιμήσουμε τον αγώνα τους!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων

 

 

 


 

Η 24η Οκτωβρίου 2017 είναι ημέρα εορτής της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο Γυμνάσιο Οξύνειας έγινε παρουσίαση - ομιλία από την φιλόλογο κ.Χασιώτη Γεωργία, για τον ΟΗΕ. Παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση, τους σκοπούς και την δράση της Κοινωνίας των Εθνών, πρόδρομο του ΟΗΕ, και στη συνέχεια έγινε λόγος για τα βασικά όργανα του ΟΗΕ, το ρόλο και τη δράση του οργανισμού από το 1945, έτος ίδρυσής του, έως σήμερα, και την αποτίμηση του έργου του τόσο από στελέχη του όσο και από εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες.

Την ηλιόλουστη Τρίτη 17 Οκτωβρίου Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο πραγματοποίησε τον πρώτο τους περίπατο στον Ξηρόκαμπο. Η αλλαγή των καθημερινών οπτικών εντυπώσεων άλλαξε την διάθεση των μαθητών. Η εξερεύνηση της περιοχής τους κέντρισε το ενδιαφέρον και έγινε με επιτυχία.

Στις φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από την εκδρομή του σχολείου στον Ξηρόκαμπο.

Βόλτα στον ποταμό Μουτζά, μια μαγευτική περιοχή στα βορειανατολικά του χωριού, και στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Ντελή, το οποίο χτίστηκε το 1860.

 

«Ισχυρός σεισμός πλήττει την κοινότητα Οξύνειας. Το κουδούνι του Γυμνασίου χτυπά παρατεταμένα δύο φορές, που σημαίνει έναρξη σεισμού. Οι μαθητές δεν χάνουν την ψυχραιμία τους.  Σκύβουν και βρίσκουν πρόχειρο κατάλυμα κάτω από τα θρανία, τα οποία και κρατούν από το πόδι τους, για να προστατευθούν. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το κουδούνι ξαναχτυπά, μία φορά παρατεταμένα δίνοντας το σύνθημα λήξης. Οι μαθητές από κάθε αίθουσα βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου,  όπως ορίζει το σχέδιο εκκένωσης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού. Εκεί ο καθηγητής της κάθε τάξης παίρνει απουσίες. Όλοι οι μαθητές είναι παρόντες και καλά στην υγεία τους.

Οι καθηγητές ελέγχουν τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, το σύστημα θέρμανσης και όλες τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Δεν υπάρχουν διαρροές, φωτιές και φθορές ώστε να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής».

Αυτή ήταν η άσκηση ετοιμότητας - εκκένωσης του κτηρίου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς, που πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Οξύνειας την Παρασκευή 13/10/2017 (Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών), σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. .

Η επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό και η άσκηση ετοιμότητας δίνει εμπειρίες για την προστασία σε περιπτώσεις Φυσικών καταστροφών.

Και επειδή ο σεισμός δεν προβλέπεται ούτε και προειδοποιεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν αν γίνει σεισμός και βρίσκονται οπουδήποτε αλλού. Η ενημέρωση, η γνώση των μέτρων αυτοπροστασίας και η ψυχραιμία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σώζουν ζωές.

Σελίδα 6 από 17

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων