Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Οξύνειας κ Χύτας Κωνσταντίνος και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούμε την Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για την δωρεάν παραχώρηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής εγκαταστάθηκε στην αίθουσα πληροφορικής και έτσι το έργο των εκπαιδευτικών και η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται απρόσκοπτα και με ενδιαφέρον.

Οι πράξεις συμπαράστασης και ανιδιοτελούς προσφοράς πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η παρούσα επιστολή ευχαριστίας θα αποσταλεί προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους την εκπαίδευση των παιδιών μας που αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Ο Διευθυντής

Χύτας Κωνσταντίνος

 

Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2005ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, η ανθρωπότητα τιμά διεθνώς τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων, αθώων θυμάτων της φρίκης του Ολοκαυτώματος, που εξολοθρεύτηκαν, μαζί με εκατομμύρια άλλους αθώους, στα κρεματόρια και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Με την ευκαιρία της επετείου οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας τίμησαν κι αυτοί με τη σειρά τους τα θύματα της γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου συζήτησε με τους μαθητές για τις έννοιες: Εβραίοι, ολοκαύτωμα, ρατσισμός, ναζισμός, Άρεια Φυλή, Άουσβιτς. Στη συνέχεια είδαμε το ντοκιμαντέρ «΄Αουσβιτς - Ποτέ Ξανά» που αναφέρεται στα στρατόπεδα του ΄Αουσβιτς. Είδαμε συγκλονιστικές φωτογραφίες σκελετωμένων ανθρώπων, ομαδικών τάφων με εκατοντάδες πτώματα και κτιρίων του Άουσβιτς, του τόπου μαρτυρίου τους. Όλα αυτά μας έκαναν να φωνάξουμε: «Ποτέ Ξανά».

Η κουβέντα επεκτάθηκε στο σήμερα. Τέθηκε το ερώτημα αν ξεπεράσαμε τις ιδεολογίες που δημιούργησαν το Ολοκαύτωμα και όλοι προβληματιστήκαμε με την σημερινή παγκόσμια σκηνή.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία του Λάζλο Νέμες «Ο Γιος του Σαούλ» . Στο Άουσβιτς του 1944 ο Σαούλ είναι ένας από τους λίγους επιζώντες Εβραίους, ο οποίος αναγκάζεται να βοηθά τους Γερμανούς στο κάψιμο των νεκρών ομοεθνών του. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζει να θάψει το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του. Η ταινία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για το εντελώς πρωτότυπο και τολμηρό αριστούργημα στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Λάζλο Νέμες ενός βοηθού του Μπέλα Ταρ.

 

Οι καθηγητές και οι μαθητές της Γυμνασίου Οξύνειας την Πέμπτη 25/01/2018 έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Σε μία λιτή εκδήλωση αλλά πλούσια σε κέφι και καλή ψυχική διάθεση, καθηγητές και μαθητές αντάλλαξαν τις ευχές τους για υγεία και  σχολική πρόοδο, για μια χρονιά γεμάτη χαμόγελα, ευτυχία και επιτυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Οξύνειας.

 

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κος Κωνσταντίνος Χύτας μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για την νέα χρονιά, έδωσε στον τυχερό μαθητή ένα συμβολικό δώρο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συναδέλφους για την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Ο Διευθυντής

Χύτας Κωνσταντίνος

Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και οι Μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας, σας εύχονται:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΙ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018

Σελίδα 5 από 18

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων