Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες την περιοχή της Οξύνειας προκάλεσε την είσοδο νερού στην αίθουσα διδασκαλίας της Α΄ τάξης  από την σκεπή του κτιρίου. Ευτυχώς μόνο ένα έργο ζωγραφικής των μαθητών καταστράφηκε.

Τα νερά της βροχής, μέσω των υδρορροών, καταλήγουν στις εισόδους των αιθουσών και του γραφείου. Η είσοδος στο Γραφείο καθηγητών και στις αίθουσες, την ώρα της έντονης βροχόπτωσης,  γινόταν με δυσκολία.

 

Ελπίζουμε σε σύντομη επίλυση των προβλημάτων.

Το Γυμνάσιο Οξύνειας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα:

«Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»

με προσκεκλημένη την κ. Καραμπατζάκη Δέσποινα, Εκπαιδευτικό – Ψυχολόγο, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και με συμμετοχή των καθηγητών και του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου.

Αρχικά ο Διευθυντής κ. Χύτας Κωνσταντίνος ενημέρωσε τους γονείς για τη λειτουργία του σχολείου και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα:

«Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο: Οι γονείς, το κλειδί της επιτυχίας!»

Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση του θέματος. Οι γονείς διατύπωσαν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τη συμπεριφορά των εφήβων και ζήτησαν να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των εφήβων. Η κ. Καραμπατζάκη εμπεριστατωμένα διαφώτισε τους γονείς σχετικά με τους τρόπους θετικής συμπεριφοράς απέναντι στους εφήβους. Στο τέλος της συζήτησης οι γονείς μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με την κ. Καραμπατζάκη και τους καθηγητές ομολογώντας ότι με τη συνάντηση αυτή αναπτερώθηκε το ηθικό τους και ενισχύθηκαν, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ρόλου τους. Κοινό επίσης ήταν το αίσθημα ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνεργατική προσπάθεια όλων.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γονέων μάς δημιουργεί την υποχρέωση να διοργανώσουμε και άλλες ημερίδες συζήτησης με ειδικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλούν στην ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Καραμπατζάκη Δέσποινας, Εκπαιδευτικού – Ψυχολόγου, υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων,

με θέμα:  «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής

Χύτας Κωνσταντίνος

 

 

Αψηφώντας την επιδείνωση του καιρού οι μαθητές των σχολείων της Οξύνειας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο) τίμησαν με λαμπρότητα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ούτε η βροχή, ούτε η πτώση της θερμοκρασίας  στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στην Εκκλησία του χωριού.  Ακολούθησε μετάβαση στο μνημείο των ηρώων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η κορύφωση των εκδηλώσεων έγινε με την παρέλαση των μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την άψογη παρέλασή τους υπό τις επικρατούσες αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο Διευθυντής

Χύτας Κωνσταντίνος

Το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο συνδιοργάνωσαν τη γιορτή της επετείου του ΟΧΙ και τίμησαν την ανδρεία των προγόνων μας που αντιστάθηκαν και έδωσαν και την ζωή τους αντιστεκόμενοι στους Ιταλούς εισβολείς.

Η χαρά μας για την καθολική συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χύτας Κωνσταντίνος απένειμε τα αριστεία και τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και παρέδωσε τη σημαία στο μαθητή της Γ τάξης Φούστανι Φαμπιάν.

Στη συνέχεια οι μαθητές απέδωσαν το χρονικό, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν υμνώντας την ανδρεία των Ελλήνων.

Την όλη επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Τσουρβάκα Ευαγγελία βοηθούμενη από την καθηγήτρια μουσικής κ. Ντέλλα Μαριάννα η οποία επιμελήθηκε τα τραγούδια.

Η φωτογράφιση ήταν ευγενική χορηγία του "FOT@CENTER" Τρίκαλα.

 

Σελίδα 5 από 17

Μεινετε Ενημεροι

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα:

E-mail:

Χάρτης της Περιοχής Χασίων